Kans overleven hartaanval groter


Goed nieuws van de Hartstichting op deze maandagochtend. De kans om een hartaanval te overleven is de afgelopen 40 jaar flink toegenomen. Sinds 1980 is het sterftecijfer voor mannen gedaald met 70 procent en voor vrouwen met 61 procent. En als mensen wel overlijden aan een hartaandoening, dan gebeurt dat op steeds latere leeftijd. Dat komt door betere medische technieken, zoals katheter-behandelingen en steeds betere steunharten voor hartfalen. En er valt nog veel winst te behalen, vertelt de voorzitter van de Hartstichting aan de NOS. Vooral als het aankomt op de hoge bloeddruk, want de meeste Nederlanders die daar last van hebben weten dat zelf niet eens. Regelmatig testen dus:

“Het zou heel goed zijn als mensen zich bewust worden van het feit dat het heel belangrijk is. En zorgen dat of ze het bij de huisarts doen of zelf een bloeddrukmeter aanschaffen. Die dingen zijn niet heel erg duur en daarmee kan je regelmatig je bloeddruk meten. In ieder geval een keer per jaar. Dat vinden wij heel belangrijk.”

Ja en een snelle zoekopdracht leert dat zo’n bloeddrukmeter tussen de 15 en 65 euro kost: best het overwegen waard dus.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).