Kledingfabriek verbeterd zijn omstandigheden


Nog steeds valt er in de kledingindustrie een wereld te winnen als het aankomt op arbeidsomstandigheden. Een mooi voorbeeld van vooruitgang lezen we vandaag in The Guardian. In de Dominicaanse Republiek staat de Alta Gracia-fabriek. Werknemers daar krijgen bijna drie keer het minimumloon en hebben recht op 14 vakantiedagen. Zo was het niet altijd: onder de vorige eigenaar werkten zij onder slechte arbeidsomstandigheden. Maar sinds de overname vorig jaar hebben de werknemers het veel beter gekregen. En dat is niet alleen fijn voor het personeel. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen trekt namelijk ook nieuwe klanten aan. Bijvoorbeeld de Major League Baseball – de Amerikaanse honkbalorganisatie. Een echte win-winsituatie dus.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).