Kunstmatige intelligentie maakt 200 jaar oude symfonie af


Je hoorde een fragment van de Achtste Symfonie van de Oostenrijkse componist Franz Schubert. Een stuk dat ook wel ‘Die Unvollendete” wordt genoemd – de onvoltooide dus.
Om de simpele reden dat Schubert ‘m nooit heeft afgemaakt. Veel musici hebben een poging gedaan om de symfonie te voltooien. En nu waagt ook Huawei zich aan die klus. En wel met behulp van een robot. Die maakte op basis van onder andere toonhoogte en toonsleutels twee nieuwe delen van de symfonie, dat schrijft het AD. Het complete stuk werd gisteravond opgevoerd in Londen, en volgens de krant klonk het indrukwekkend.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).