Britten krijgen therapie in het museum


En dan een interessant stuk over kunst therapie, The Independent schrijft daar vandaag over. Bij die vorm van therapie werk je aan je psychische problemen met behulp van een bestaand kunstwerk – of juist door er zelf een te maken. Op zich geen nieuwe aanpak, maar wat wel bijzonder is: de Britse gezondheidsinstelling 2gether test dat concept nu in het museum. Normaal gesproken vinden behandelingen plaats in een praktijk of in het ziekenhuis. Maar in het museum voelen mensen zich minder als een patiënt
en meer verbonden met elkaar, da’s het idee. En er is natuurlijk een overvloed aan kunst om mee te werken. Mooi toch?


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).