Met dit pak ben je twintig keer zo sterk

© Sarcos Robotics

Is het een robot… of toch een mens? Een beetje van beide eigenlijk. Het Amerikaanse bedrijf Sarcos Robotics heeft een speciaal pak ontwikkeld waarmee de gemiddelde bouwvakker twintig keer zo sterk wordt. Dat schrijft het AD vandaag. Het pak is een soort technisch skelet dat je aan je eigen lichaam vastmaakt. Als je dan een steen van 50 kilo optilt, voelt het alsof je maar 2,5 kilo in je handen hebt. Het pak helpt bouwvakkers zo niet alleen om productiever te werken. De makers hopen ook overbelasting en ongelukken op de bouwplaats te voorkomen. Eind dit jaar moet het pak op de markt komen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).