Mogelijk verbod haaienjacht Hawaii


Goed nieuws voor de haaien in de wateren van Hawaii. De regering overweegt namelijk de jacht op haaien volledig te verbieden. Dat lezen we vandaag in The Guardian. Nu gelden er al beschermende regels voor sommige haaiensoorten. Maar als de wet wordt ingevoerd is Hawaii de eerste Amerikaanse staat waar de jacht op alle haaien soorten is verboden. De maatregelen zijn hard nodig omdat de haaienpopulatie in het gebied in hoog tempo kleiner wordt.

En er is meer goed nieuws voor de haai. Bezorgdienst Deliveroo haalt namelijk alle 600 gerechten met haaienvinnen van het platform, dat kondigt het bedrijf vandaag aan. Het gaat om gerechten van bijna 200 verschillende restaurants wereldwijd. Het afsnijden van de haaienvinnen is een van de oorzaken voor de achteruitgang van de haaienstand.

En dan nog een haaientip om mee af te sluiten. De kans is groot dat je haaien vooral enge en kille dieren vindt. Bijvoorbeeld omdat je JAWS hebt gezien en nu niet verder dan tot je knieën de oceaan in durft. Maar haaien hebben ook een andere kant, dat laat Ocean Ramsey zien. Zij is een marine bioloog die zich inzet voor de bescherming van haaien. Ze wil laten zien dat de dieren intelligent zijn – en heel belangrijk voor het ecosysteem van de oceaan. Op haar Instagram kun je zien hoe ze met witte haaien aan het zwemmen is.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).