Mourad gaat arbeidsdiscriminatie tegen met sollicitatievideo’s


Mourad el Moussati verstuurde vijftien sollicitatiebrieven. Maar op twee afwijzingen NA, kreeg ‘ie geen enkele reactie. En daarom besloot hij het anders aan te pakken, vertelt Mourad aan de NOS.

“Je kan dan twee dingen doen, wat ik heel veel zie is dat jongeren kruipen in de slachtofferrol. Dat ze zeggen: ‘Ja, dat komt door mijn naam.’ En ik zie ook veel vijftigplussers die dan zeggen van: ‘Dat komt door mijn leeftijd.’ Of…je neemt zelf het initiatief. Dat heb ik gedaan. Ik ben gewoon gaan videosolliciteren.”

En die video’s bleken een schot in de roos.  Plotseling stroomden de uitnodigingen binnen. Omdat die video’s zo’n succes bleken,
wil Mourad nu ook anderen leren hoe ze een goede sollicitatievideo maken. Zo’n video kan namelijk bestaande vooroordelen wegnemen:

“Ik wil dat mensen bekend worden met deze manier van solliciteren, zodat mensen die bijvoorbeeld te maken hebben met vooroordelen, en dat zijn mensen met een naam, dat zijn mensen met een bepaalde leeftijd, mensen met een beperking, gewoon op camera laten zien hoe leuk ze zijn.”

Vanavond geeft Mourad een gratis webinar.
Benieuwd hoe jij een goede sollicitatievideo maakt? Bekijk de video hieronder. 

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).