Niet alleen de wolf, maar ook de bever is terug


Na de wolf lijkt ook de bever weer helemaal terug in Nederland. Het knaagdier werd zo’n dertig jaar geleden opnieuw in Nederland geïntroduceerd. En het leefgebied lijkt zich nu steeds verder uit te breiden. Volgens de site Nature Today laten vraatsporen zien dat de bevers inmiddels ook de Achterhoek hebben bereikt. Al dat geknaag zorgt soms voor schade en overlast, maar de komst van de bevers is ook goed nieuws voor de plaatselijke natuur. Ze kunnen namelijk veel betekenen voor het ecosysteem.
Zo zorgen bevers er met hun geknaag voor dat er takken in het water terecht komen. Dit hout zorgt dan weer voor veilige plekken waar bijvoorbeeld jonge vissen kunnen opgroeien.

Meer informatie via NOS

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).