Nieuw vak op de kleuterschool: EHBO


Spelen in de poppenhoek, knippen en plakken aan de knutseltafel of leren hoe je brandwonden moet verzorgen.
In België was vandaag de eerste EHBO-les voor kleuters..

“Als je wonden hebt, dan mag je en prop maken en dan pas een pleister.”

De EHBO-lessen zijn een initiatief van het Rode Kruis. Juffen en meesters lezen tijdens de lessen speciale prentenboeken voor. Zo leren de kinderen hoe ze bijvoorbeeld een bloedneus moeten stoppen. Een medewerker van het Rode Kruis legt uit dat kleuters kunnen helpen bij gevaarlijke situaties:

“Rode kruis Vlaanderen weet uit wetenschappelijk onderzoek dat wij zelf ook gevoerd hebben dat kindjes van een heel jonge leeftijd, 4 a 5 jaar, al in staat zijn om levensbedreigende situaties te herkennen. En om in hulp in te roepen. Maar ook zelfs om een beperkt aantal eerste hulp technieken te gaan toepassen.”


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).