Nieuwe kikkersoort ontdekt


Opvallend nieuws uit India. Daar is namelijk een nieuwe kikkersoort ontdekt. Niet in een tropisch bos, maar gewoon in een plas langs de kant van de weg. Omdat dit de enige plek is waar de nieuwe kikker nog is aangetroffen, wil de Universiteit van New Delhi dat gebied gaan beschermen. De BBC schrijft dat het geen wonder is dat de soort nu pas is ontdekt. De kikker komt namelijk maar vier dagen per jaar tevoorschijn om te paren – de rest van het jaar leidt ‘ie een verborgen bestaan. Vandaar waarschijnlijk zijn naam: Mysticellus franki.

Meer informatie via NU.nl


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).