Ouderen met een gebroken heup herstellen beter door sensors en coaching


En we lazen vandaag een interessant stuk in de Volkskrant. Ieder jaar breken zo’n 15 duizend ouderen in Nederland een heup. En dat heeft vaak grote gevolgen. Zo kan de helft van de ouderen daarna niet meer op zichzelf wonen. Ergotherapeut Margriet Pol onderzocht daarom manieren om het herstel na een heupbreuk te bevorderen. Daarbij is het erg belangrijk om te blijven bewegen. Maar dat is lastig, want juist dat vinden veel ouderen spannend na een harde val. Nu blijkt dat ouderen het meest geholpen zijn met coaching tegen valangst
en speciale sensoren. Die meten hoeveel je beweegt en op welke plek in het huis.
Deze informatie wordt dan doorgestuurd naar de therapeut. Waarom dat zo goed werkt is niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat het voor sommige mensen een extra motivatie is om meer te bewegen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).