Peuters stuiteren op designvloer


Je zou het niet verwachten, maar 80 procent van de peuters beweegt te weinig. Dat horen we in een video van het AD vandaag. Het Utrechtse Springlab heeft daar een oplossing voor. Namelijk een vloer met bewegende projecties.

”Als je dan over die vloer lichtprojecties heen loopt dan reageert het op jouw beweging en de games die wij hebben zijn echt gebaseerd op de leerdoelen voor jonge kinderen.”

Een van de leerspellen is bijvoorbeeld ‘Soep maken met Puk’. In dat spel zien de peuters een grote pan soep op de vloer. Daar omheen bewegen allerlei dingen: tomaten, maar bijvoorbeeld ook voetballen. De peuters moeten dan springen op de dingen die in de soep horen. Het AD schrijft dat Springlab steeds meer aanvragen krijgt voor het actieve lespakket.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).