Plastic Pact biedt hoop – of toch niet?


Het is vandaag de dag dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven een akkoord sluit over plastic met 70 ondernemingen: van supermarkten en producenten tot festivals en milieuorganisaties. Het doel van het zogenoemde Plastic Pact: over zes jaar moet 70 procent van alle het wegwerpplastic en plastic verpakkingen gerecycled worden – zonder dat de kwaliteit erop achteruit gaat.

Een brede samenwerking van de hele keten dus, maar er zijn ook critici – zoals de Plastic Avengers. Dat is een groep van organisaties die eerder deze maand een eigen plasticmanifest opstelde. Onder andere Greenpeace, het Wereld Natuur Fonds en Stichting de Noordzee horen daarbij.

Zij zeggen dat recycling voor een groot deel los staat van de vervuiling door plastic. Om het probleem echt aan te pakken moeten we zorgen voor minder plastic afval. Want voor een zeeschildpad maakt het niets uit of hij in een stuk recyclebaar of niet-recyclebaar plastic bijt, aldus de Plastic Avengers.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).