Plasticstrijders komen bijeen in Amsterdam


De Avengers zijn vandaag in Amsterdam. Niet die van Marvel, maar de plastic Avengers, alle onafhankelijke afvalplasticbestrijders van Nederland. Onder meer Boyan Slat, Rijkswaterstaat en Dopper gaan vandaag vijf praktische richtlijnen voor de toekomst opstellen, over hoe we met plastic moeten omgaan.

Martina Eyzenga van Plastic Soup Surfer vertelt wat er volgens haar sowieso in het manifest moet staat:
“Wij hebben vijf duidelijke doelen: reductie, individuele prikkels voor verandering in het gedrag van de consument, het terugdringen van toxiciteit, monitoring primair stellen bij opruimactiviteiten en dat de volledige producent verantwoordelijkheid neemt.”
Aan het einde van de dag wordt het ‘Plastic Avengers Manifest’ gepresenteerd. Daarin staan dus vijf richtlijnen voor iedereen -van groot bedrijf tot individu- die wil bijdragen aan een beter milieu.

Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).