Politie verleidt jongeren tot cybercrime


Hoe hack je een Facebookaccount of de website van je school?

Nee, ik ga daar geen tips voor geven, mocht je dat nu denken – Maar tienduizend jongeren die dat via internet probeerden uit te vogelen, vonden een handige link met de juiste uitleg – dachten ze. Want in werkelijkheid kwamen ze terecht op een campagnepagina van de politie, met de mededeling: ‘Je bent slechts één klik verwijderd van cybercrime’. Met die actie wil de politie laten zien hoe gemakkelijk het kan zijn om de grens over te gaan en daadwerkelijk zo’n misdaad te plegen. De politie hoopt dat jongeren zich zo bewust worden van de gevaren en gevolgen van hacken.

Meer informatie via RTLnieuws


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).