‘Provincies moeten reserves besteden aan klimaatmaatregelen’


‘Provincies moeten hun reserves besteden aan de isolatie van huizen, schone energie en laadpalen’. Dat zeggen D66-lijsttrekkers van de twaalf provincies. Jaren geleden hebben de provincies hun aandelen in NUON en Essent verkocht. Alles bij elkaar heeft dat ruim 5 miljard euro opgeleverd. Dat geld zit nu in staatsobligaties – maar kan ook worden vrijgemaakt voor zuinige woningen en schone energie. D66 Gelderland wil bijvoorbeeld investeren in onderwijs over de energietransitie. Want als iedereen in de provincie duurzame huizen wil heb je een hoop vakmensen nodig. En daar zijn er nu niet genoeg van, vertelt lijsttrekker Michiel Scheffer aan de NOS:

“Een klein voorbeeld – ik wil een groen dak hebben. Een dak met sedum, dus met plantjes erop. Ik wacht al zes maanden, want het bedrijf dat een offerte geschreven heeft kan geen mensen vinden.”

Het gaat nog om een plan. Of het daadwerkelijk zover komt, dat hangt af van de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).