Reuzenschildpad toch niet uitgestorven


En dan heel ander nieuws: op de Galapagoseilanden van Ecuador is een bijzondere reuzenschildpad aangetroffen. Een waarvan gedacht werd dat ‘ie al 100 jaar geleden was uitgestorven. In 1906 was de soort namelijk voor het laatst gezien. Voor de biodiverse Galapagos is dit misschien wel de belangrijkste ontdekking van de eeuw – dat zegt een natuurbeheerder in een video van de NOS. Er wordt nu gekeken of de schildpad nog soortgenoten heeft. Als dat zo is, komt er een fokprogramma.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).