Revalideren in de Beleeftuin


Op half vijf wordt ‘ie officieel geopend: de Beleeftuin in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Voor de meeste mensen is het waarschijnlijk geen probleem om over een brug te lopen. Maar voor mensen die revalideren is dit wel een grote uitdaging. En daarom is er nu de Beleeftuin. Nu revalideren patiënten nog vooral binnen. Maar het HagaZiekenhuis wil juist dat mensen buiten oefeningen doen. In de Beleeftuin kunnen zij zich voorbereiden op verschillende situaties. Bijvoorbeeld een wandeling in de regen of een tak op de weg – vertelt fysiotherapeut Rogier Poot

“Eigenlijk kan je het zien als een verlengde behandelkamer. Dus wat fysiotherapeuten normaal binnen doen gaan worden nu buiten gedaan. Dan heb je wel te maken met alle weersinvloeden van buitenaf. Dan kun je al onze oefeningen gewoon uitvoeren.”

En de tuin is niet alleen bedoeld om te revalideren, maar ook om patiënten te stimuleren om vaker een luchtje te gaan scheppen in een veilige omgeving.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).