Russische vrouwen regelen zelf eerste hulp


Het ‘Optimaliseren van de gezondheidszorg’ noemt de Russische overheid het: De afgelopen jaren werden duizenden medische klinieken in afgelegen gebieden gesloten. Daardoor moeten mensen op het platteland het vaak zonder Eerste Hulp stellen. Maar in de regio Saransk in Centraal-Rusland helpen gepensioneerde vrouwen dit probleem aan te pakken. De vrouwen hebben allemaal een EHBO-cursus gevolgd en verzorgen nu mensen in hun eigen gemeenschap. Best heftig werk op je oude dag.
Maar de dames doen het graag en de mensen in het dorp zijn er blij mee.

Meer informatie via BBC


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).