Schaatsende robot redt straks mogelijk levens


En dan een opmerkelijke video van een schaatsende robot. Die zagen we vandaag op de site van de BBC. Stelian Coros van de ETH-universiteit in Zürich legt uit hoe dat kan:

“The only thing we tell it is how one ice skater behaves on ice. After this the robot figures out entirely on his own. 
 the only thing we tell is how to move on ice.”

Ja, bijzonder is dus dat de robot zichzelf heeft leren schaatsen. Dat ziet er trouwens wel een beetje anders uit dan bij de gemiddelde schaatser. Met vier lange, flexibele poten kronkelt de robot soepel over het ijs. Maar het is niet alleen een bijzonder gezicht. Dat de robot dit kan, betekent dat hij kan leren zichzelf te verplaatsen op allerlei soorten terreinen. Zo kan ‘ie straks ook worden ingezet op zoek- en reddingsmissies, en bijvoorbeeld om pakjes te bezorgen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).