Spaarpalen om hardrijders te remmen


Geen boete als je te hard rijdt, maar een beloning als je je netjes aan de snelheid houdt. En dan niet voor jezelf, maar voor een goed doel in jouw buurt. Deze proef loopt al een tijdje in Brabant. Vanaf vorige zomer staan daar speciale snelheidsmeters die aangeven wanneer je door je keurige snelheid een donatie doet. En het initiatief is een succes: sinds de meters er staan is het aantal hardrijders met 22 procent gedaald. Daarom krijgt ook Den Haag binnenkort speciale snelheidsmeters.

Meer informatie via Omroep West

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).