Speelgoedbootjes ruimen The Thames op

© IKEA

Meer goed nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. De rivier The Thames wordt daar sinds kort schoongemaakt door twee grote speelgoedboten. Ze zijn gemaakt door IKEA en ongeveer zo groot als een sloep. Je kunt er natuurlijk mee spelen – want ze zijn op afstand bestuurbaar. Maar ze hebben nog een veel belangrijkere functie: namelijk plastic uit het water vissen. Per tochtje verzamelt de boot zo’n 20 kilo afval. Daarmee wordt uiteindelijk een kunstwerk gemaakt.

Meer informatie via BRIGHT


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).