Sprinkhanen gekweekt door robots


Van de week kwam ik ze toevallig tegen in de supermarkt – sprinkhanen. Geen levende, maar in een potje, om op te eten. Langzaam maar zeker winnen eetbare insecten aan terrein. Ze worden gezien als een milieuvriendelijk alternatief voor dierlijke eiwitten. Een Frans bedrijf kondigt nu aan om de grootste insectenkwekerij ter wereld op te zetten. Op zich al bijzonder – maar extra speciaal is dat de kwekerij volledig gerund wordt door robots . Het bedrijf verwacht ieder jaar 20 duizend ton aan proteïnen te produceren. Dit jaar nog moet de bouw beginnen. En er zijn al plannen om uit te breiden naar Noord-Amerika.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).