Turkse en Marokkaanse Nederlanders zijn vaker aan het werk


In de Volkskrant lezen we vanmorgen dat Nederlanders met een niet-westerse afkomst steeds succesvoller zijn op de arbeidsmarkt. Het CBS vergeleek het aantal mensen met betaald werk voor en na de financiële crisis van 2008. Uit het onderzoek blijkt dat vooral Turkse en Marokkaanse Nederlanders vaker aan het werk zijn. De kloof tussen die groepen en autochtone Nederlanders wordt steeds kleiner. Vorig jaar hadden ongeveer zes op de tien Nederlanders met een niet-westerse achtergrond een baan – tegenover zo’n zeven op de tien autochtone Nederlanders. 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).