Tussen grote steden straks elke 10 minuten een trein


Zat jij vanochtend weer in een propvolle trein op weg naar je werk? Dan heb ik goed nieuws voor je:

Als het aan staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur ligt, rijdt er tussen de grote steden straks elke tien minuten een trein. Tussen Eindhoven en Amsterdam is dat NU al zo.
Maar mogelijk komen er dus veel meer van dit soort snelle verbindingen. Dat zei ze vanmorgen tegen de NOS op NPO Radio 1:

“Dan kun je eigenlijk gewoon naar het station gaan zonder dat je eerst op de reisplanner hoeft te kijken. Want je weet toch wel dat er heel snel een trein komt, heel vaak een trein komt. Dus die metroachtige verbindingen in die brede stedenring is eigenlijk¬†een van de eerste elementen.”

Door de verbinding tussen de grote steden te verbeteren, moet het aantrekkelijker worden om de auto te laten staan en met de trein te reizen. Op deze manier hoopt de staatssecretaris veel CO2-uitstoot te voorkomen.  

Meer informatie via de Volkskrant


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).