‘Urban farming’ diep onder de grond in Londen


En dan – even naar Londen voor een sfeerimpressie van Clapham Highstreet. Da’s een drukke straat met restaurants en clubs.
En je zou het haast niet geloven, maar 30 meter onder je voeten groeit een groenten- en kruidentuin. Venkel, radijsjes en wasabiplantjes groeien boven elkaar in een soort stellingkasten – in een oude schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog. Verticale landbouw dus, maar dan onder de grond. En dat heeft zo zijn voordelen, schrijft The Guardian. Op 30 meter diepte wordt het namelijk niet kouder dan 15 graden Celcius. En daarom hoef je geen warmtelampen te gebruiken.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).