Utrecht houdt alcoholcontroles bij maaltijdbezorging


En als je als minderjarige alcohol wil kopen in de supermarkt, krijg je dat niet mee. Hetzelfde geldt in de horeca. Dus wat doen jongeren: ze bestellen alcohol bij bezorgdiensten – daar vraagt maar 2 procent van de bezorgers naar je legitimatiebewijs –
dat blijkt uit cijfers van Bureau Nuchter. De gemeente Utrecht wil dat daar verandering in komt. Daarom checken zij vanaf vandaag of bezorgers zich wel echt aan de regels houden.

Dat doet de gemeente door testjongeren alcohol te laten bestellen, en te controleren of de bezorger ook echt om een legitimatiebewijs vraagt. En dat gaat ongeveer zo:  

“We hebben dan iemand die erbij staat, die dat controleert. En als het goed gaat krijgt de bezorgdienst, of wie het dan heeft afgeleverd een compliment van ons. Gaat het niet goed? Dan krijgen ze een waarschuwing maar ook tips erbij hoe je dat beter kan gaan doen.”

Je hoorde de Utrechtse wethouder Everhardt in gesprek met de NOS.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).