Vandaag debat over het klimaatakkoord


Het is de dag dat de Tweede Kamer in debat gaat over het concept-klimaatakkoord dat in december werd gepresenteerd. Ditmaal mét VVD-fractieleider Dijkhoff. Vorige week werd het debat nog afgeblazen, omdat hij – tot ergernis van de oppositie – niet kwam opdagen.

Vandaag stellen 12 CDA-lijsttrekkers van de Provinciale Statenverkiezingen in De Telegraaf – dat het klimaatakkoord realisme en gezond verstand mist. Het akkoord er zomaar doorheen drukken, zonder draagvlak, heeft geen zin – vinden zij.
Veranderingen moeten voor iedereen haalbaar en betaalbaar zijn. En we moeten niet per se meer willen doen dan de rest van Europa, vertelt een van de ondertekenaars, Sander De Rouwe op NPO Radio 1:

“Wat we ook zien dat we in Nederland steeds meer mensen horen met name ter linke zijde die zeggen: ‘Ja, laten we er een schepje bovenop doen. Laten we naar 55% productie gaan.’ Ja en dan zeggen wij: ‘He, pas daar mee op. Al te goed is buurman’s gek. Heel veel landen in Europa halen nu niet eens 40%. Laten we eerst reëel kijken wat we kunnen doen.”

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).