Venetië bezoeken? Reserveren verplicht!


Even een last-minute boeken naar Venetië? Als het aan het gemeentebestuur van deze Italiaanse stad ligt is dat in de toekomst niet meer mogelijk. De lokale overheid wil over drie jaar toeristen namelijk verplichten om een plekje te reserveren om Venetië te kunnen bezoeken. En al vanaf mei dit jaar zouden toeristen die het centrum in willen – minimaal 3 euro moeten betalen. Er is veel kritiek op de plannen. Maar volgens het gemeentebestuur zijn de maatregelen noodzakelijk om de stad leefbaar te houden. In de stad Venetië wonen maar 62 duizend mensen, da’s net zoveel als een middelgrote stad als Zeist of Veenendaal bijvoorbeeld, maar jaarlijks brengen 30 miljoen toeristen een bezoek aan de stad.

Meer informatie via NOS


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).