Verenigde Staten gaan meer natuurgebied beschermen


Amerikaanse media en milieuclubs schrijven vandaag over een bijzondere ontwikkeling. De Senaat heeft namelijk een wetsvoorstel aangenomen om bijna duizend hectare aan natuurgebied te beschermen. Even voor de beeldvorming – dat zijn dus zo’n tweeduizend voetbalvelden. Het gaat met name om natuurgebieden in de staten Oregon en Washington. Een ander populair onderdeel van het voorstel: schoolkinderen van rond de 10 jaar krijgen gratis toegang tot natuurparken. Dat moet ervoor zorgen dat ze al op jonge leeftijd geïnteresseerd raken in de natuur. Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden en de president.

Meer informatie via Wilderness.org


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).