Verpleegkundige schrijft kinderboek over kanker


Verpleegkundige Danielle van Caspel schreef een bijzonder kinderboek: ‘Ik ben Jack’. Het vertelt het verhaal van een jongen, die te maken krijgt met kanker. Het boek is een laagdrempelige manier om kinderen uit te leggen wat de gevolgen zijn van deze ziekte. Volgens de schrijfster is het boek straks niet alleen in het ziekenhuis te vinden:

“Het kan ook op scholen gebruikt worden. Om het moeilijke onderwerp voor kinderen makkelijker bespreekbaar te maken. En dan we er eerlijk over kunnen zijn. Want kinderen willen vaak ook eerlijkheid. Dan begrijpen ze het ook beter.”

Morgen wordt Ik ben Jack’ gepresenteerd in Haaglanden Medisch Centrum.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).