Waarom boeren in Florida bacteriën in de grond stoppen


We lazen vandaag een interessant artikel op Fast Company. Over sinaasappelboeren in de Amerikaanse staat Florida – die verbeteren op een opvallende manier hun oogst en helpen tegelijk het klimaat. Dat doen ze door een mix van bacteriën en schimmels toe te voegen aan de grond. Een gezonde bodem zit vol met bacteriën en neemt van nature CO2 op uit de lucht. Maar door intensieve landbouw en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen verliest de bodem die goede bacteriën. En neemt ‘ie dus ook minder CO2 op. Een Amerikaans bedrijf maakt daarom een natuurlijke mix om de bodem mee te verrijken. Daardoor wordt er niet alleen meer CO2 opgenomen uit de lucht. Ook worden de sinaasappels groter en  een beetje zoeter.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).