Wat hebben je wasmachine, parasol en je spijkerbroek gemeen?


Mocht je nou een beetje schaduw nodig hebben voor je tuin, maar nog geen parasol – wat dacht je ervan om er een te leasen?

Want niet alleen auto’s en wasmachines maar ook barbecues, spijkerbroeken en zelfs cavia’s kun je tegenwoordig leasen. En dat wordt dan ook volop gedaan – het afgelopen jaar was een topjaar voor de leasebranche. Elke van den Hout vertelt in een video van de NOS waarom ze haar spijkerbroek liever least dan koopt:

“Het voordeel is dat het bedrijf die blijft eigenaar van de materialen, en die gaan weer terug in het recyclingproces. Zo is er minder afval en dat wordt weer verwerkt en voor nieuwe jeans gebruikt.”

En in veel gevallen is dat ook voor het milieu goed nieuws. Als je bijvoorbeeld een geleaste spijkerbroek inlevert wordt er een nieuwe van gemaakt – zonder dat daar nieuw katoen voor nodig is.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).