Wie wordt Nepal’s volgende Integrity Idol?


En op de site van de BBC zien we vandaag een video over een opmerkelijke tv-show. In de Nepalese talentenjacht Integrity Idol draait het er niet om of je goed kunt dansen, bakken of zingen. Nee, hier wint de meest eerlijke en hardwerkende ambtenaar.
In Nepal is corruptie een groot probleem. De bedenker van de show hoopt met Integrity Idol ambtenaren en jongeren te inspireren:

“We have a big problem of corruption, a lack of development. And all kind of problems. We need to bring individuals to our contest that have integrity and so amazing work. Name and fame them. And that helps to really built integrity rather than fighting against corruption.”   

Integere ambtenaren in de spotlight zetten dus, in plaats van alleen aandacht besteden aan misstanden en corruptie.
De tv-show is een groot succes en wordt inmiddels uitgezonden in zes landen. Waaronder Pakistan, Zuid-Afrika en Mali.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).