Wij maken nu deel uit van de grootste vrijehandelzone


Je had er waarschijnlijk geen idee van, maar je woont nu in de grootste vrijhandelszone ter wereld. Net als 635 miljoen andere Europeanen en Japanners. Sinds vandaag is een nieuw verdrag tussen Japan en de Europese Unie van kracht. Deutsche Welle brengt een analyse van de voordelen die dat oplevert. Veel daarvan zijn economisch: zo vervallen bijna alle importheffingen die Japan toepaste op Europese producten en omgekeerd. Dat geldt voor goederen, auto’s en voedingsmiddelen. Ook zijn er afspraken gemaakt over werkomstandigheden van arbeiders en tegengaan van milieuvervuiling. Daarnaast is afgesproken om streekproducten te beschermen. Denk aan Kobe-biefstuk, bijvoorbeeld.

Meer informatie via DW.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).