Zo pakt deze Londense school het lerarentekort aan


Over een paar weken staat ‘ie op de planning: de nationale onderwijsstaking. Leraren uit het hele land gaan op 15 maart de straat op om te protesteren tegen het lerarentekort.

Ook in het Verenigd Koninkrijk hebben ze te maken met dat probleem. En The Independent schrijft vanmorgen over een interessante oplossing. Een middelbare school in Londen maakt de schoolweek gewoon wat korter: op vrijdag kunnen leraren en leerlingen van Forest Gate straks al om 12 uur naar huis. Op die manier hoopt de school niet alleen het lerarentekort aan te pakken en de druk op het huidige team te verlichten. Ze verwachten ook dat leraren en leerlingen productiever worden door de kortere schoolweek. Dat onderbouwen ze met een onderzoek uit Nieuw-Zeeland, werknemers werden daar 20 procent productiever door een 4-daagse werkweek. Vanaf september gaat de kortere schoolweek in.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).