Aantal verkeersdoden België neemt af


Het aantal verkeersdoden in België was het afgelopen jaar lager dan ooit, dat schrijft De Morgen vandaag. Er is sprake van een dalende lijn. Kijk je naar de afgelopen tien jaar, dan is het aantal dodelijke verkeersslachtoffers bijna met de helft verminderd. Een positieve ontwikkeling dus, maar er zijn ook kanttekeningen: het aantal fiets- en motorongevallen is het afgelopen jaar juist toegenomen. Volgens de federaal minister van Mobiliteit moeten nieuwe verkeersregels er straks voor zorgen dat ook kwetsbare weggebruikers zoals fietsers en motorrijders beter worden beschermd.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).