Alle Nederlandse universiteiten gaan aan de slag met eigen klimaatbeleid


Vorige maand vertelden we je over de klimaatbrief die een groep wetenschappers stuurde naar alle universiteiten van Nederland. De oproep was om niet alleen onderzoek te doen naar klimaatverandering, maar ook kritisch te kijken naar het eigen beleid. Want ook intern valt er genoeg te doen, van woon- werkverkeer van personeel tot de lunch in de kantine. Vandaag maken de universiteiten bekend dat ze de brief unaniem steunen, en dus allemaal gaan werken aan een beter klimaatbeleid. Initiatiefnemer Thea Hilhorst is enthousiast over deze ontwikkeling – en ziet zelfs dat de gevolgen op de Erasmus Universiteit al zichtbaar zijn. Collega’s van haar eigen instituut wachten niet eens op nieuw beleid om in actie te komen:

“Ze gaan gewoon nu zelf initiatief nemen om als er iemand komt voor een examinering van een proefschrift die niet te ver uit Nederland is, zo om te zeggen ‘nou neem de trein, daar hebben wij voorkeur voor’. Dus mensen beginnen initiatief te nemen gewoon in hun eigen kleine kring, op hun eigen plek en wachten niet het beleid af. Ja, dat is natuurlijk hartstikke mooi.”

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).