ASN Bank stopt met investeren in onethische farmaceuten


De ASN Bank verbreekt de samenwerking met vijf onethische farmaceuten. De afgelopen jaren voerde de bank gesprekken met tien farmabedrijven, om erachter te komen of het nog verantwoord is om erin te beleggen. De bank heeft nu dus besloten om de investeringen in vijf van die bedrijven stop te zetten. De farmaceuten voldoen niet aan de duurzaamheidseisen van de bank over onder andere ethisch handelen, marketing en beloning.  Een van die bedrijven is Novartis – dat een tijdje geleden nog in opspraak raakte omdat het een belangrijk kankermedicijn zes keer zo duur maakte. Volgens ASN is het goede nieuws dat de andere vijf farmaceuten juist door die gesprekken hun beleid op sommige punten hebben aangepast.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).