Betaal jij dit festivalseizoen al met je smartphone?


Het is lente – en dat betekent dat het festivalseizoen niet lang meer op zich laat wachten. Dan denk je natuurlijk aan goede muziek, dansen in de zon en lange rijen voor de muntjeskassa. Op sommige festivals is dat laatste verleden tijd daar kun je dit jaar voor het eerst met je smartphone betalen.
Dat lezen we vandaag in het AD. Evenementenplanner Apenkooi Events is onder andere bekend van festivals als DGTL, STRAF_WERK en Pleinvrees. Zij werken nu samen met het betalingssysteem Payconiq. Hoe het werkt: op de pinautomaat verschijnt een QR-code. Die scan je met behulp van een app op je telefoon, en zo betaal je voor je drankjes. In het Paasweekend kunnen de eerste festivalgangers op deze manier betalen,
op DGTL.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).