Chef-kok vraagt aandacht voor duurzame tonijn


Tonijn uit blik is de meest gegeten vissoort van heel Nederland en in 93 procent van de gevallen is die tonijn niet duurzaam gevangen, stelt chef-kok en culinair blogger Bart van Olphen. Hij start vandaag een campagne: ‘Stop Foute Tonijn’. Volgens Van Olphen wordt de bijvangst van tonijn vaak dood teruggegooid in zee, omdat de vissen sneuvelen in de netten of op het dek van het schip. Met zijn actie hoopt Van Olphen overbevissing en onnodige bijvangst tegen te gaan.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).