De baas in deeltijd: kans voor veel vrouwen


De afgelopen week werd er veel over gepraat: we hebben in Nederland te weinig vrouwen in de top van het bedrijfsleven. En omdat vrouwen vaker deeltijd werken hebben ze sowieso minder vaak een leidinggevende functie dan mannen. Maar RTL Nieuws komt vanmorgen met een positieve ontwikkeling op dit gebied: deeltijd leidinggeven is steeds vaker een optie. Dat blijkt uit gesprekken die RTL voerde met verschillende vrouwen. Van een vierdaagse werkweek tot twee vrouwen die samen een directeursfunctie vervullen – steeds meer bedrijven zijn daar flexibel in. Volgens de stichting Topvrouw van het Jaar lukt het vooral jonge vrouwen met een managementpositie vaker om minder uren te werken en tegelijk leiding te blijven geven.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).