De Cookeilanden zijn vernoemd naar een kapitein die er ooit langs voer – maar dat gaat waarschijnlijk veranderen


In de Stille Oceaan liggen de paradijselijke Cookeilanden. Tenminste, nog wel. Geen zorgen – de eilanden zelf gaan nergens heen. Maar de kans is wel groot dat de eilandengroep straks een andere naam krijgt. De Cookeilanden zijn vernoemd naar de Britse kapitein Cook die er in de 18e eeuw langs voer. Een van de traditionele leiders van de eilandengroep heeft nu voorgesteld om een naam te kiezen die past de oorspronkelijke bewoners van de eilanden, de Maori. En de premier van de Cookeilanden heeft daarmee ingestemd. Door de lokale bevolking heeft inmiddels een selectie van zestig namen gemaakt. Het plan is om volgende maand een nieuwe naam voor te stellen aan de regering.

Meer informatie via Trouw


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).