Deze plantaardige burger smaakt zo erg naar vlees dat veganisten ‘m niet eten


Eerder vandaag hoorde je er al een column over van Wetenschapsjournalist Hidde Boersma: De veganistische burger die zo erg naar vlees smaakt, dat zelfs veganisten twijfelen of het wel echt plantaardig is.

Restaurant Soulkitchen in Eindhoven is een van de weinige Nederlandse restaurants die de exclusieve burger mag serveren. Eigenaar Thomas Thijs vertelt hoe mensen er op reageren:

“Sommige mensen die komen naar de keuken toe gestromt. Zovan, wat geef je mij nou?! Die mensen moeten we dan even de ingrediëntenlijst laten zien en overtuigen dat er echt niks van dierlijke producten in zit.”

Sommige veganisten vinden ‘m zelfs te erg naar vlees smaken, en willen hem daarom niet eten.En trouwens, niet alleen het eten dat de Soul Kitchen serveert is bijzonder: ook het personeelsbeleid is net iets anders dan in een ander restaurant. Soul Kitchen begeleidt namelijk jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).