Drents Museum wint prestigieuze prijs uit New York

© RTV Drenthe

Een heel mooie prestatie van het Drents Museum – het heeft in New York 1 van de Global Fine Art Awards gewonnen. Het museum ontving de prestigieuze prijs voor de tentoonstelling over Iran. Daar konden bezoekers vorig jaar eeuwenoud goud en aardewerk uit Teheran bewonderen. Directeur Harry Tupan vertelt aan RTV Drenthe wat de prijs voor het museum in Assen betekent.

“Het Drents museum bestaat al sinds 1854, en dit is de allereerste keer dat we zo’n grote internationale prijs winnen. Dus dat is relevant, niet alleen voor het museum maar ook voor heel Drenthe”

Afgelopen jaar bezochten zo’n 115 duizend bezoekers de tentoonstelling.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).