Drones moeten reekalfjes redden van maaimachines


Lokale jagersverenigingen, ook wel wild-beheer-eenheden genoemd, maken steeds vaker gebruik van droes om snel en effectief reekalfjes op te sporen. Niet om op ze te jagen, maar om ze te beschermen tegen de scherpe messen van maaimachines. De drones zijn uitgerust met een warmtebeeldcamera. Op een monitor is via gekleurde vlekken te zien waar mogelijk een reekalfje zit. De drones doorzoeken in 1 uur tijd al snel 10 hectare. Op die manier kunnen tientallen reekalfjes worden gered. Vooral in de maanden mei en juni, wanneer ze worden geboren. Dat is toevallig ook de periode waarin er door boeren druk gemaaid wordt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).