Een lesje omgaan met zakgeld: deze week staan basisscholen bankiers en ondernemers voor de klas


Stel, je hebt tien euro te besteden – wat kies je dan. Een avondje naar de bioscoop of een heel grote zak snoep. Zomaar een dilemma dat basisschoolleerlingen deze week krijgen voorgelegd. Vandaag is namelijk de Week van het Geld van start gegaan, een week waarin scholieren leren hoe je op een slimme manier omgaat met geld. En dat is belangrijk, vertelt Henriëtte Raap van Wijzer in Geldzaken aan Radio M:

“Kinderen die op jonge leeftijd financiele vaardigheden leren en leren omgaan met geld, die hebben later veel minder kans op financiële problemen.”

Ja, want soms is het best een uitdaging om te bedenken waar je je zakgeld nou aan uitgeeft –
dat vertelt de 11-jarige Fleur uit Maarssen:

“Ik denk niet altijd na [over wat ik koop, red.], want in de Action heb je altijd een gedeelte met allemaal speelgoed dat heel goedkoop is. En dan wil ik het. Maar dan heb ik er later wel weer plezier van. Alleen nu ben ik aan het sparen voor iets dat ik echt al heel lang wil… dus ja.”

Ja, lastige keuzes.

Op scholen door het hele land worden deze week gastlessen gegeven,
bijvoorbeeld door bankiers, verzekeringsmensen en ondernemers.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).