Eerste proef personentrein op automatische piloot in Groningen


Zaterdag rijdt in Groningen voor het eerst een personentrein op de automatische piloot. Het gaat om een proef op het traject tussen Groningen en Zuidhorn. De automatische trein heeft een speciaal systeem dat taken van de machinist overneemt. En door zo’n systeem moeten treinen efficiënter rijden. Zelfsturende treinen kunnen namelijk dichter op elkaar rijden. Hierdoor ontstaat er ruimte voor meer treinen op het spoor – en ze rijden ook nog eens zuiniger. De machinist is nog wel aanwezig om de boel in de gaten te houden.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).