EU komt met nieuwe wet tegen greenwashing


De Europese Unie heeft vandaag een wetsvoorstel aangenomen om greenwashing tegen te gaan. Greenwashing is wanneer bedrijven zich groener of verantwoorder voordoen dan ze daadwerkelijk zijn. En met de nieuwe wet gaat dat voor vermogensbeheerders, verzekeraars en pensioenfondsen niet zo makkelijk meer. De wet verplicht zulke bedrijven namelijk om transparant te zijn over de klimaatrisico’s van hun investeringen, schrijft Reuters. Zo moeten bedrijven bijvoorbeeld openbaar maken of een investering het risico op watervervuiling of aantasting van de biodiversiteit vergroot. Op deze manier hoopt de EU dat bedrijven echt duurzaam gaan investeren


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).