Utrecht gaat ‘groene fietspaden’ in kaart brengen


De fiets pakken in plaats van de auto. Dat lijkt vaak hartstikke gezond, maar als de lucht vervuild is valt dat toch een beetje tegen. De provincie Utrecht start daarom nu een mooi initiatief – zij gaan ‘groene fietspaden’ in kaart brengen. Dat lezen we vandaag in het AD. Het gaat om fietspaden waar de lucht schoon is. 500 Utrechters gaan ontdekken waar die groene paden zich bevinden. Dat doen ze door een speciaal apparaatje op hun fiets te installeren, dat de luchtkwaliteit meet. Via een app kunnen Utrechters vervolgens kijken welke route het gezondst is om te nemen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).